Επιλογή Γλώσσας

EnglishEλληνικάPolishItalianFinnishBulgarian

Φόρμα Σύνδεσης


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Σκεπτικό
Οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες αγροτικές ή νησιωτικές περιοχές, δεν έχουν συνήθως τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις ίδιες εκπαιδευτικές ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι μεγαλύτερων πόλεων. Τόσο οι νέοι μαθητές, όσο και οι ενήλικες των περιοχών αυτών, έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες για μάθηση.

Ωστόσο, σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν όμορφα μικρά σχολεία, τα οποία συνήθως έχουν μια καλή τεχνολογική υποδομή, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από πρόσφατα εθνικά ή/και ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και νέους δασκάλους, συχνά στην αρχή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν στην τοπική εκπαίδευση και ενδιαφέρονται για την προσωπική τους βελτίωση.

Το παρόν έργο, στοχεύει στην αναβίωση μικρών και απομακρυσμένων σχολείων, μέσα από την αξιοποίηση των εγκαταστάσεών τους, την υποδομή τους σχετικά με τις ΤΠΕ και το ανθρώπινο δυναμικό τους, ώστε να προσεγγίσει τους κατοίκους των απομακρυσμένων κοινοτήτων και να τους παρέχει πρόσβαση στη δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και σε υψηλής παιδαγωγικής ποιότητας, δομημένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αξιοποιούν τις ΤΠΕ, πάνω σε θέματα που εμπίπτουν στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους (π.χ. γεωργία, κτηνοτροφία, καθημερινή ζωή, μαγειρική, εκμάθηση ξένων γλωσσών, ανάπτυξη δεξιότητας στη χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου).
 
Βρείτε μας στο Facebook

Αναζήτηση...

Revit Άρθρα

Delicious